Program manifestacije „Obren Tešić 20. godina posle“

Manifestaciju povodom 20. godina od smrti čuvenog reli šampiona Obrena Tešića, “Obren Tešić 20. godina posle”, započinjemo u četvrtak 08.09.2016. godine, odlaskom prijatelja i rodbine na groblje u 12:30h.Na groblje se neće ići organizovano, već će svako u sopstvenoj režiji i u odnosu na slobodno vreme moći to da učini.

U petak 09.09.2016. godine u 20h u galeriji ustanove “Kultura” u Bajinoj Bašti otvaranje izložbe “20. godina na putevima raja”. Imaćete priliku videti fotografije iz različitih vremenskih perioda kao i njegove trofeje, i različite predmete koje će nas podsetiti na mnoge momente iz njegovog života.

U Subotu 10.09.2016. godine od 10h ujutru zakazano je okupljanje ispred firme BB Klekovača, Carice Milice 5, Bajina Bašta i priprema za “Obrenov krug”.

Kako bismo vam dočarali šta sve podrazumeva “Obrenov krug” pokušaćemo da vam objasnimo po stavkama.

-U 10h ujutru okupljanje kod firme BB Klekovača u Bajinoj Bašti.
-U periodu od 10h-11h odvijaće se sledeće stvari;
-svaki učesnik dobiće reli tablicu koju bi trebalo da nalepi na vrata automobila.
-svaki vozač/učesnik dobiće majicu sa printom manifestacije.
-na poziv organizatora održaće se kratak brifing o pravilima i programu u toku same vožnje.
-U 11h formiranje kolone i polazak na vožnju.

Kolona će se kretati po unapred utvrđenoj trasi koju je predvideo organizator, a za one radoznale opisaćemo je u kratkim crtama.

Prolazak kroz grad i nastavak prema pravcu Šarampov – “Obrenova duga Tara”.
Prvo zaustavljanje kolone biće na putu iznad samog Obrenovog sela i mesta gde je sahranjen.Na tom mestu će se na znak organizatora simbolično pozdraviti šampion turiranjem automobila.
Nakon toga nastavljamo istom putanjom sve do restorana “Kurta” na Tari koji je godinama unazad bio mesto sastajanja svih velikih automobilista iz cele evrope.Tu će se napraviti pauza od pola sata.
Po završetku pauze vožnja se nastavlja i traje sve do česme, gde će se održati pomen.

Pošto je bilo pitanja na temu nošenja cveća i paljenja sveća, želimo da vas obavestimo da ćete sve to moći da uradite upravo na tom mestu, kod česme.

Ostatak puta nas vodi preko Kadinjače do Bajine Bašte i gde ćemo celu kolonu parkirati na glavnu ulicu i zatim zajedno otići u bioskop “Vlaja” na projekciju dokumentarnog filma “Fantastični reli” posvećenog Obrenu Tešiću a koji je posebno za ovu priliku napravila producentska kuća “Karantin Film”.

Želimo da napomenemo da će se za ljude koji nisu učesnici “Obrenovog kruga” održati posebna projekcija u 19h takođe u bioskopu ” Vlaja” kao bismo izbegli veliku gužvu na prvoj projekciji.

Nadamo se da smo uspeli malo da vam pojasnimo ono što nas očekuje u ta tri dana, ali bez obzira na to mi smo tu da odgovorimo na svaku vašu nedoumicu, samim tim osećajte se slobodnim da nas pozovete 065/258-2258 ili pošaljete
e-mail: jovanjelisavcic@hotmail.com kontakt osoba Jovan Jelisavčić.

Vidimo se opet svi zajedno u Bajinoj Bašti da odamo počast pioniru i velikom šampionu reli sporta u Srbiji,
Obrenu Tešiću.

 

Podeli: